Kategorier
nyheder

Kontorfællesskaber – en bæredygtig arbejdsplads

Vores moderne arbejdsplads har ændret sig markant i de seneste år efter utallige nedlukninger, hjemmearbejde og virtuelle møder. Der er kommet større fokus på balance i arbejdslivet, og flere danskere har en mere fleksibel arbejdsgang, som kombinerer dage på kontoret med hjemmearbejde. Mange er endda gået hele vejen og arbejder udelukkende fra hjemmekontoret i dag. 

Ligesom vi har fået øjnene op for fordelene ved at arbejde hjemmefra, er der dog også mange, der har opdaget, hvor vigtige fællesskaberne og den menneskelige kontakt på kontoret egentlig er. Derfor ser vi også, at kontorfællesskaber bliver en mere populær løsning – både for veletablerede virksomheder, nystartede iværksættere og freelancere. Men hvordan fungerer et kontorfællesskab, og hvordan kan man få gavn af det?

Sådan fungerer et kontorfællesskab

Et kontorfællesskab er et kontor, hvor flere virksomheder til daglig holder til. Det kan både være større og mindre virksomheder, der vælger det som en løsning, men typisk ser man, at mindre erhvervsdrivende og mange enkeltmandsvirksomheder og freelancere vælger det. Som navnet antyder, kan man nemlig få adgang til et fællesskab af ligesindede, og man kan derfor undgå at skulle sidde alene på hjemmekontoret hver dag. Det er derfor et godt supplement til andre initiativer, som har til formål at give iværksættere et netværk.

Et kontorfællesskab kan være bygget op på forskellige måder. Nogle har åbne kontorlokaler, mens andre har en større opdeling, hvor hver virksomhed har hver sin afdeling. Der vil dog altid være fælles faciliteter såsom printere, reception, spiseområde/kantine og mødelokaler. Derudover kan der være yderligere services såsom rengøring og kantineordning med i prisen. Udgifterne til alle disse faciliteter og services deles alle virksomheder i kontorfællesskabet om, så alle kan nedbringe deres faste udgifter.

Derfor bør du vælge et kontorfællesskab

Et kontorfællesskab giver altså både adgang til en række services og faciliteter, som du ikke får, hvis du f.eks. driver din virksomhed hjemmefra. Derudover kan du udbygge dit netværk og skabe nye sociale og professionelle forbindelser. Det kan være til stor gavn både at kunne sparre og udveksle idéer, men også at kunne småsnakke om løst og fast med andre ligesindede. Man skal aldrig undervurdere værdien af stærke fællesskaber.Derudover kan et kontorfællesskab være en mere bæredygtig løsning, da du deler kontorlokalerne med mange andre. Hvis alle disse virksomheder var spredt i hver deres ejendomme, ville det samlede forbrug til strøm, vedligeholdelse, materialer osv. være betydeligt højere. Du hjælper altså ikke kun dig selv og dine nye kollegaer – du hjælper også miljøet, når du vælger et kontorfællesskab.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *